Savunma yazısı nasıl yazılır

Savunma dilekçesi nasıl yazılır?

Savunma Dilekçesinde Olması Gereken Temel Bilgiler

  • Savunma Yapanın Adı Soyadı
  • Savunma Yapanın T.C.Kimlik Numarası
  • Savunma Dilekçesinin Konusu.
  • Savunma Dilekçesinin Açıklamaları
  • Savunma Yapanın Lehine olan Deliller (varsa)
  • Sonuç ve Talep.
  • Ad – Soyad İmza.

Iyi bir savunma nasıl yazılır?

İşveren olay tespit tutanağından yola çıkarak personelden yazılı savunması talep etmek için “Savunma Talep Formu” oluşturmalıdır. Bu formla birlikte işveren, kendisine tutanakla aktarılan olayı doğrudan savunma talep formunda belirterek işçinin iddialara karşılık savunmasını iletmesini talep eder.

Savunma yazmaya nasıl başlanır?

Örneğin, ''ZXC firması Personel İşleri Müdürlüğüne''gibi. Daha sonra yaklaşık iki alt satıra, savunmanın istenildiği tarihi belirterek ''…. Tarihli savunma isteğinize istinaden'' cümlesini kurun ve savunmanızı yazmaya başlayın. Örneğin, ''17.10.2018 tarihli savunma isteğinize istinaden'' gibi.

İşçi savunma yazmazsa ne olur?

İşçi savunma yazısı yazmazsa ne olur? Yaptırımı var mıdır? … Çalışanın savunma yazmaması durumunda herhangi bir yaptırım yoktur. Lakin işveren tarafından savunma istenerek kendisine atfedilen olayla veya davranışla ilgili kendi ifadeleriyle cevap yazması kendi lehine olacaktır.

Kaç gün içinde savunma istenir?

MADDE 10 – (1) Hakkında disiplin işlemi başlatılan işçiden konuyla ilgili yazılı savunması alınır. Savunma için işçiye en az 7 gün süre verilir. Bu süre içinde savunma sunmayan işçi, savunma hakkından vazgeçmiş sayılır.

Ceza davasında ilk savunma nasıl yapılır?

Ceza davasında savunmalar da esas olarak duruşmalarda sözlü olarak yapılır. Sanığın ilk duruşmada sorgusu yapılır ve sanığa kendini savunma fırsatı verilir. Bununla birlikte sanık ve avukatı yargılamanın her aşamasında duruşmada savunma yapabilir. Hatta duruşma aralarında mahkemeye yazılı savunma da verilebilir.

Savunma istem yazısı nedir?

Savunma talep formu (savunma istem yazısı) nedir? İşveren, çalışanından yazılı savunma talep etmek için “Savunma talep formu” hazırlar. Bu formda işveren, kendisine tutanakla aktarılmış olayı belirtir ve işçiden iddialara karşılık vermesini ister.

About the Author

You may also like these